Magnezyum Faydaları – Magnezyum Malatın Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Magnezyum eksikliği birçok sağlık sorununa sebep olabilir. Kemik ve beyin gelişimi için önemli olan bu mineral eksikliğiyle de fazlalığıyla da sorun oluşmasını sağlar. Bu yazımızda en kıymetli minerallerimizden olan magnezyumdan bahsedeceğiz. Hangi besinlerde yer aldığından ve faydalarından söz edeceğiz. İyi okumalar.
Magnezyum Faydaları Nelerdir?- Kemik gelişimini destekler.
- Kemik erimesini önler.
- Diyabetten korur.
- Kalp ve kas sağlığının korunmasında etkin rol oynar.
- Migren kaynaklı baş ağrılarına iyi gelir.
- Kişiyi depresyondan korur.
- Yüksek kan basıncını düşürür.
Magnezyum kemik ve beyin sağlığı için oldukça önemlidir. Kandaki şeker miktarını kontrol eder. Kan basıncının dengelenmesini sağlar. Kas, sinir ve kemik fonksiyonlarının korunmasını sağlar. Protein sentezi yapar.
Magnezyum Hangi Besinlerde Var?- Bitter çikolata
- Muz
- Haşhaş tohumu
- Avokado
- Yulaf ezmesi
- Fıstık ezmesi
- Hindistan cevizi
- İncir
- Karpuz
- Fındık, badem, kayısı gibi kuruyemişler
- Fasulye, bezelye, mercimek gibi baklagiller
- Soya ürünleri
- Kepekli tahıllar
- Yoğurt, kefir
- Ispanak, roka, pazı gibi koyu renkli sebzeler
- Ton balığı
- Domates, patlıcan gibi sebzeler
Başka ilaç kullanımından magnezyum eksikliği yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda hekiminiz magnezyum takviyeleri kullanmanızı tavsiye edebilir. Bunun içinde çeşitli ilaçlar, tabletler vardır.
En Çok Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?Magnezyumun en yoğun olduğu besinler;
- Bitter çikolata
- Avokado
- Muz
- Taze fasulye
- Süt
- Ispanak vb.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."